In ons advies staat centraal dat wij op basis van uw financiele positie op zoek gaan naar een oplossing die het best bij u past.

Omdat we onafhankelijk tussenpersoon zijn kunnen wij een keuze maken uit vrijwel alle producten die worden aangeboden.

Per 2 maart 2009 zijn er vanuit de Autoriteit Financiele Markten (AFM) in de vorm van de Gedragscode Hypothecaire Financieringen regels gekomen om overkreditering te voorkomen. Slechts in de volgende gevallen kan er bij een hypotheek worden afgeweken van de regels:

– als u een inkomensontwikkeling kunt aantonen
– u heeft een bestendig leef- en leefpatroon
– u krijgt lagere lasten dan voorheen
– u heeft eigen middelen beschikbaar

Vraag en antwoord

U bent starter en wilt een huis kopen? Welke hypotheek past het beste bij u?

Het aanbod van verschillende hypotheekconstructies is groot. Welke hypotheek het beste aansluit op uw situatie hangt af van een groot aantal factoren.

Wij begeleiden u bij het gehele proces van het aankopen van uw woning. Zo gaan wij desgewenst met u mee naar de notaris voor het ondertekenen van de hypotheekakte.

Ook na het afsluiten van de hypotheek houden wij voor u de vinger aan de pols. Niet alleen veranderingen in uw persoonlijke situatie maar ook marktomstandigheden kunnen aanleiding zijn om uw hypotheek aan te passen.

U heeft al een huis en wilt een nieuw huis kopen?

Als u plannen heeft om te verhuizen naar een nieuwe woning dan is het in deze tijd verstandig om eerst uw huidige woning te verkopen alvorens u een handtekening zet onder een nieuw koopcontract.

Bij de verkoop van de woning zijn er diverse fiscale spelregels die van belang zijn voor uw nieuwe hypotheek. Van Van Parijs advies brengt voor u in kaart wat de gevolgen zijn en hoe u dit het beste kunt voortzetten in uw nieuwe hypotheek.

U bent zelfstandige en wilt een huis kopen?

Veel ondernemers hebben moeite met het afsluiten van een hypotheek. Banken verlangen van u zekerheden die soms moeilijk kunnen worden worden gegeven. Dit terwijl de vooruitzichten van uw onderneming uitstekend zijn.

Van Parijs Advies heeft ruime ervaring en expertise in huis om u te helpen met het afsluiten van een hypotheek.

U heeft een vraag over de belasting en uw hypotheek?

Het kopen van een woning heeft gevolgen voor uw belasting. Aan de ene kant zult u rekening moeten houden met extra inkomen, het zogenoemde eigenwoningforfait. Aan de andere kant kunt u naast de hypotheekrente bepaalde kosten in aftrek brengen.

Van Parijs Advies heeft ook op fiscaal gebied de juiste kennis in huis zodat u maximaal kunt profiteren van de fiscale regels rondom de koop en verkoop van uw woning.

U wilt uw huidige hypotheek controleren?

Overweegt u om uw huidige hypotheek over te sluiten? Dat betekent dat u kiest voor een geheel nieuwe financieringsregeling. Dit kan u aanzienlijk lagere maandlasten opleveren. Wat voor u de beste hypotheekoplossing is zoeken wij graag voor u uit.

Van Parijs Advies maakt onder andere gebruik van de Nationale Hypotheekbond. Op deze manier volgen wij continue uw hypotheek, zodat wij altijd kunnen inspelen op veranderende voorwaarden en prijsstelling.

Extra informatie

Brochure AFM verstandig lenen

In deze folder krijg je in vijf stappen informatie over het lenen van geld en de risico`s daarvan. Zo weet je wat je rechten en plichten zijn als je gaat lenen. Wil je een lening afsluiten? Deze folder helpt je een goede keuze te maken. Ook lees je wat je kunt doen als je de lening niet kan afbetalen of als je een klacht hebt. Denk je erover na om een lening af te sluiten?

Brochure AFM verstandig je hypotheek regelen

In deze folder krijg je in vijf stappen informatie over het lenen van geld voor het kopen van een huis. Zo weet je wat je rechten en plichten zijn bij het afsluiten van een hypotheek. Wil je een hypotheek afsluiten? Deze folder helpt je een goede keuze te maken. Ook lees je wat je kunt doen als je de kosten van de hypotheek niet kunt betalen of als je een klacht hebt.

Brochure AFM rekening houden met rentestijgingen

In deze folder krijg je informatie over de risico`s als de rente van je lening stijgt. Zo weet je waar je op moet letten als je een lening hebt of van plan bent om te gaan lenen. Deze folder helpt je te voorkomen dat je renterisico loopt. Ook lees je wat je kunt doen als je een klacht hebt.